Spartak

on

Revin cu „obsesia” mea pentru prăjiturile cu foi cu miere. Spartak e perfectă pentru persoanele iubitoare de deserturile fine și  ușoare. Această prăjitură are foi cu cacao  și miere+o cremă fină de vanilie.

Ingrediente pentru foi:

  • 150g de zahăr
  • 110g de miere
  • 120g unt
  • 3 ouă medii
  • 5g de bicarbonat
  • 380g de făină
  • 50g cacao
  • un praf de sare

Mod de preparare foi:

1.Într-o oală vom pune untul,mierea, sarea și zahărul la foc mic până toate devin o comboziție lichidă și tot zahărul este topit.

2. Luăm vasul de pe foc și adăugăm bicarbonatul. Compoziția va începe să crească și să formeze multă spumă. Amestecăm bine și o lăsăm deoparte.

3. Separat, cernem făina împreună cu cacaua. În vasul cu mierea adăugăm și cele 3 ouă amestecând bine cu un tel.

4. Încorporăm compoziția în făină cu ajutorul unei spatule. Frământăm foarte puțin aluatul, doar cât totul să formeze un aluat puțin lipicios.

5. Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl dăm la congelator pentru minim 1 oră.

6. Pregătim o suprafață pe care să întindem foile(eu le întind direct pe foaia de copt pentru că va trebui să le întindem foarte subțiri).

7. Aluatul îl vom porționa în bucăți de câte 120 de grame. Fiecare foaie o vom întinde foarte subțire și o marcăm pe toată suprafața cu furculița.

8. Vom coace foile la 170 de grade pentru 6-8 minute. Mie din această cantitate îmi iasă de obicei 6 foi+ una pe care o vo sfărâma deasupra.

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 gălbenușuri
  • 170g zahăr
  • 40g amidon de porumb
  • 350g lapte
  • 100g smântână grasă
  • 280g frișcă
  • 2 linguri extract de vanilie

Modul de prepare al cremei:

1. Într-o crăticioară, amestecăm gălbenușurile cu zahărul și amidonul. Mixăm bine ca totul să devină o pastă.

2. Separat, încălzim laptele până la punctul de fierbere iar apoi, treptat îl turnăm peste gălbenușuri amestecând continuu.

3. Așezăm compoziția dinou pe foc, amestecând până aceasta se îngroașă.

4. După ce este gata, o acoperim cu foile și o dăm la rece petru o oră.

5. Când este complet rece, o transferăm într-un bol și adăugăm smântăna, frișca și vanilia.

6. O mixăm bine până când obținem o cremă pufoasă.

Modul de asamblare:

1. Luăm pe rând câte o foaie peste care întindem un strat subțire de cremă(ne orientăm în așa fel încât să ne ajungă pentru a asambla fiecare foaie). Procedăm astfel până la ultima foaie.

2. Cea din urmă foaie o mărunțim în robotul de bucătărie și o presărăm deasupra.

3. Prăjitura o vom da la rece peste noapte pentru a oferi timp foilor să se înmoaie.

Sper ca și această rețetă să o încerci și să fie pe gustul tău. Poftă bună!

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un comentariu